Доступність посилання

ТОП новини

Полозов: мене намагаються витіснити за межі Криму


Микола Полозов
Микола Полозов

Російський адвокат Микола Полозов вважає, що російська влада хоче унеможливити його роботу в анексованому Криму. Так він пояснює заплановане засідання підконтрольного Кремлю суду для проведення щодо нього слідчих дій.

«Це спроба витіснити мене за межі Криму, щоб ізолювати, щоб я боявся за свою свободу і життя, щоб я не приїжджав сюди. А потім, на моєму прикладі показати адвокатам, які захочуть виступити на захист прав людини у Криму, на захист інтересів кримських татар, що подібні заняття вкрай небезпечні. Мовляв, якщо ми можемо взяти відомого московського адвоката і так його плющити, то вас ми розітремо у порох», – сказав Полозов 3 листопада у коментарі проекту Радіо Свобода Крим.Реалії.

8 листопада у приміщенні підконтрольного Кремлю Верховного суду Криму відбудеться розгляд апеляційного подання прокурора про дозвіл слідчих дій щодо адвоката Полозова.

Микола Полозов – російський адвокат, виступає захисником у низці резонансних справ на території Росії і анексованого нею Криму, зокрема, справи заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза.

Після анексії у Криму почастішали масові обшуки у незалежних журналістів, кримськотатарських активістів і членів Меджлісу. Міністерство закордонних справ України висловило занепокоєння переслідуваннями громадян України в анексованому Криму і закликало припинити тиск на них. Також МЗС звернулося до міжнародного співтовариства, щоб ті застосували всі можливі види правового і політичного тиску на Росію з метою припинення нею тоталітарних методів придушення прав людини і свободи слова, а також звільнення всіх затриманих українських політв'язнів і заручників.

XS
SM
MD
LG