Доступність посилання

ТОП новини

Росія підтвердила збиття свого вертольота в Сирії


Один із російських вертольотів на авіабазі Хмеймім у Сирії (ілюстративне фото)
Один із російських вертольотів на авіабазі Хмеймім у Сирії (ілюстративне фото)

Росія повідомила, що один із її вертольотів у Сирії потрапив під вогонь бойовиків і здійснив аварійну посадку 3 листопада, але жодний із членів екіпажу не постраждав.

За російським повідомленням, вертоліт потрапив під обстріл у провінції Хама під час місії з доставки гуманітарної допомоги і здійснив аварійну посадку за 40 кілометрів на північний захід від міста Пальміра. Посадковий майданчик потрапив під вогонь, але рятувальний вертоліт швидко евакуював екіпаж на використовувану російськими військовими авіабазу Хмеймім у провінції Латакія.

Близьке до угруповання «Ісламська держава» інформаційне агентство Amaq повідомило про іншу версію інциденту. За його даними, російський військовий вертоліт був знищений ракетним обстрілом у населеному пункті Хувайсіс у центральній частині Сирії.

Спостережна організація «Сирійська обсерваторія з прав людини» також вказує, що вертоліт потрапив під обстріл під час заходу на посадку в районі Хувайсіс.

Росія втратила чотири вертольоти в Сирії, де здійснює повітряну кампанію на підтримку сил президента Сирії Башара Асада.

XS
SM
MD
LG