Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: депутат Новинський сьогодні залишив територію України


Вадим Новинський
Вадим Новинський

У Службі безпеки України підтверджують, що народний депутат з фракції «Опозиційний блок» Вадим Новинський сьогодні вранці залишив територію України – вилетів до Греції.

«За нашими даними, Новинський сьогодні вранці о 9.30 вилетів до Греції, в Салоніки із Жулян (Київ – ред.) своїм бортом», – сказав глава СБУ Василь Грицак журналістам в Одесі.

Напередодні генеральний прокурор України Юрій Луценко оприлюднив фотокопію подання про надання згоди Верховної Ради на притягнення до кримінальної відповідальності Новинського. Згодом депутат заявив, що виїжджати з України не збирається, проте зауважив, що в нього запланована поїздка від 4 листопада на Афон у Греції. Він також сказав, що повернеться «звідти, швидше за все, в понеділок». Новинський назвав справу проти себе сфабрикованою.

Сьогодні до Ради надійшло подання щодо Новинського.

Від травня 2014 року Генпрокуратура проводить розслідування за фактом перевищення влади та службових повноважень високопосадовцями, зокрема Вадимом Новинським, при незаконному позбавленні волі особистого помічника нині покійного предстоятеля УПЦ (Московського патріархату) Володимира Сабодана – Олександра Драбинка. Новинський підозрюється у співучасті.

XS
SM
MD
LG