Доступність посилання

ТОП новини

Білий дім: Байден у розмові з Гройсманом заявив про необхідність зберегти незалежність НАБУ


Джо Байден (©Shutterstock)
Джо Байден (©Shutterstock)

Віце-президент США Джо Байден заявив про необхідність зберегти незалежність Національного антикорупційного бюро України. Про це йдеться в повідомленнях Білого Дому за підсумками розмови віце-президента з президентом України Петром Порошенком та прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом.

«Віце-президент та прем’єр-міністр Гройсман погодилися щодо важливості подальшого прогресу в реформах, й особливо з необхідністю збереження незалежності Національного антикорупційного бюро», – йдеться в повідомленні.

Байден і Гройсман обговорили програму реформ України.

У Білому домі за підсумками розмови з українським президентом повідомили, що обидва лідери також висловили рішучу підтримку зміцненню Національного антикорупційного бюро та забезпеченню бюро необхідними ресурсами.

Як повідомили у прес-службі президента України, Байден привітав Порошенка з успішним завершенням першої фази електронного декларування і назвав її важливим кроком у боротьбі з корупцією в Україні.

Раніше генпрокурор України Юрій Луценко заявляв про намір ініціювати певні зміни в законодавство щодо злочинів, які підслідні НАБУ.

У НАБУ та спеціалізованій антикорупційній прокуратурі неодноразово заявляли, що будь-яке втручання в чужу підслідність створює ризик визнання доказів недопустимими і в подальшому створює умови для уникнення підозрюваним відповідальності.

Підслідними НАБУ є вищі посадові особи, завданням бюро є протидія кримінальним корупційним правопорушенням, які вчинені вищими посадовими особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та становлять загрозу національній безпеці.

XS
SM
MD
LG