Доступність посилання

ТОП новини

Активіста з Євпаторії заарештували на 10 діб


Сергій Васильченко
Сергій Васильченко

Підконтрольний Кремлю Євпаторійський міський суд на 10 діб заарештував анархіста з Севастополя Сергія Васильченка, повідомив проекту Радіо Свобода Крим.Реалії кримський активіст Олексій Шестакович.

«Його затримали вчора, прийшли додому до його батька, де він проживав. Взяли ноутбук, якісь ножі кухонні, відвезли в Центр «Е». Склали протокол за статтею 20.29 – поширення екстремістських матеріалів. Відвезли в Євпаторію, і там по суду йому дали 10 діб. Зараз він перебуває в ізоляторі тимчасового утримання», – сказав Шестакович.

16 вересня поліцейські провели обшук в квартирі активіста з Євпаторії Сергія Васильченка. У відкритому зверненні, опублікованому в соціальних мережах, він заявив, що силовики забрали у нього всі документи і техніку й під тиском змусили зізнатися в тому, що він розмалював місто графіті із закликом бойкотувати вибори до Держдуми Росії. Активіст заявив, що через це змушений ховатися і боїться повертатися додому через загрозу арешту підконтрольним Кремлю МВС Криму.

Після анексії в Криму почастішали масові обшуки у незалежних журналістів, кримськотатарських активістів і членів Меджлісу. Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість переслідуваннями громадян України в анексованому Криму і закликало припинити тиск.

XS
SM
MD
LG