Доступність посилання

ТОП новини

Упродовж дня бойовики стріляли на Донбасі 23 рази – штаб АТО


У прес-центрі штабу АТО в суботу повідомили, що проросійські сепаратисти з початку поточної доби і до 18-ї години вечора 23 рази відкривали вогонь на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні на сторінці у Facebook. Найбільш обстрілюваний був донецький напрямок, де бойовики здійснили 11 обстрілів.

Під збройні атаки бойовиків потрапили території поблизу населених пунктів Красногорівка, Талаківка, Павлопіль, Луганське, Широкине, Авдіївка, Станиця Луганська, Новотроїцьке, Верхньоторецьке, Зайцево, Новоолександрівка, Троїцьке.

За даними штабу, бойовики під час обстрілів використовували кулемети, гранатомети, міномети та стрілецьку зброю.

Раніше сьогодні в прес-центрі штабу АТО повідомили, що минулої доби бойовики відкривали вогонь на Донбасі 38 разів разів.

В сепаратистському угрупованні «ДНР» стверджували, що упродовж минулого дня українські військові 800 разів відкривали вогонь в бік підконтрольних угрупованню територій. Повідомляється про одного пораненого мирного жителя.

Водночас луганські сепаратисти заявляють, що українська сторона за минулу добу тричі обстріляла підконтрольні угрупованню «ЛНР» населені пункти, а за тиждень – 17 разів.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG