Доступність посилання

ТОП новини

Через Україну і зусилля адміністрації Обами відносини Росії і США зійшли до рівня «нижче плінтуса» – Медведєв


Дмитро Медведєв
Дмитро Медведєв

Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що нинішні відносини між Сполученими Штатами Америки та Росією зійшли до наднизького рівня через події в Україні та політику чинного президента США Барака Обами. Про це йдеться на сайті уряду Росії з посиланням на інтерв’ю російського прем’єра «Другому каналу Ізраїля».

«Ці відносини зараз перебувають на дуже низькій точці, на вкрай низькій. Відверто кажучи, коли ми починали контакти з чинною адміністрацією Обами, я не міг собі уявити, що вони дійдуть до такої безпрецедентно низької точки. У нас були цілком пристойні періоди у взаєминах, і спільні завдання, якими ми займалися і які вирішили – договір про обмеження стратегічних наступальних озброєнь, врегулювання ситуації навколо Ірану, і низка інших тем. Але, на жаль, через те, що відбулося в Україні, завдяки старанням адміністрації президента Обами ці відносини впали, як кажуть, нижче плінтуса, вони стали зовсім низькими», – сказав Медведєв.

Він додав, що вини Росії у погіршенні відносин зі США немає.

«Це не наша провина і не наш вибір. Ми зацікавлені у тому, щоб ці відносини були нормальними», – сказав російський прем’єр.

Відносини між Москвою та Заходом погіршилися у 2014 році, після анексії Росією Криму.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG