Доступність посилання

ТОП новини

Після протестів у Південній Кореї суд видав ордери на арешт двох екс-помічників президента


Активісти за відставку президента Південної Кореї одягли фотомаски із зображенням Пак Кин Х’є та її подруги-фігуранта корупційного скандалу
Активісти за відставку президента Південної Кореї одягли фотомаски із зображенням Пак Кин Х’є та її подруги-фігуранта корупційного скандалу

Влада Південної Кореї повідомила, що суд видав ордер на арешт двох колишніх помічників президента країни Пак Кин Х’є. Відповідну заяву поширили 6 листопада, наступного дня після того, як десятки тисяч демонстрантів вийшли на вулиці Сеула з вимогою відставки Пак.

Повідомляється, що суд Сеула задовольнив ордер на взяття під варту колишнього головного радника Пак Ан Чонг Бума за звинуваченням у зловживанні владою і спробі вимагання. Також суд видав ордер на арешт Ченґ Го Сана, колишнього помічника президента, який вже був затриманий за звинуваченням у витоку секретної інформації. Обоє подали у відставку минулого місяця через корупційний скандал, пов’язаний з втручанням близької подруги президента в державні справи.

Цей скандал підірвав суспільну довіру до Пак. Її рейтинг впав до 5%, найнижчого рівня для лідера Південної Кореї від 1988 року, коли почали такі рейтинги складати.

Напередодні тисячі людей вимагали від президента-жінки піти у відставку. 4 листопада Пак заявила, що її «серце розривається», і пообіцяла повністю співпрацювати зі слідством.

XS
SM
MD
LG