Доступність посилання

ТОП новини

ФБР: Гілларі Клінтон не підлягає кримінальному переслідуванню через електронне листування


Директор ФБР Джеймс Комі
Директор ФБР Джеймс Комі

Федеральне бюро розслідувань після розгляду нових даних не змінило своїх попередніх висновків, що немає підстав висувати кримінальні звинувачення кандидату на посаду президента США від Демократичної партії Гілларі Клінтон. Про це 6 листопада заявив директор ФБР Джеймс Комі.

«Ґрунтуючись на нашому аналізі, ми не змінили наших висновків, які ми зробили в липні», – вказав Комі в листі на адресу провідних республіканців із комітету з нагляду та урядового реформування Палати представників Конгресу США.

Ця заява директора ФБР може допомогти Клінтон оговтатися від звинувачень, які в останні перед президентськими виборами дні допомогли її республіканському опонентові Дональду Трампу, за опитуваннями громадської думки, скоротити відрив як на національному рівні, так і в окремих ключових для результатів кампанії штатах.

Раніше, за 11 днів до виборів, Комі інформував Конгрес, що співробітники спецслужби в окремому розслідуванні виявили дані, які можуть стосуватися розслідування щодо електронного листування Клінтон. У Демократичній партії назвали рішення ФБР щодо Клінтон політично мотивованим.

Президентські вибори у США відбудуться 8 листопада.

XS
SM
MD
LG