Доступність посилання

ТОП новини

Засновника WikiLeaks Ассанжа допитають наступного тижня


Джуліан Ассанж
Джуліан Ассанж

Шведська прокуратура повідомляє про намір 14 листопада допитати засновника сайту WikiLeaks Джуліана Ассанжа у справі про звинувачення його у зґвалтуванні.

«Еквадор надав згоду на прохання шведської сторони про правову допомогу у кримінальних справах, і опитування буде проведене еквадорським прокурором», – заявляє прокуратура Швеції.

На допиті дозволили бути присутніми шведському помічникові прокурора, головному прокурору Інґрід Ісґрен і слідчому поліції Швеції. Вони мають повідомити про результати урядові Швеції.

«Також будуть взяті зразки ДНК, за умови, що Джуліан Ассанж буде згоден із цим», – мовиться в заяві.

У вересні цього року апеляційний суд Швеції підтвердив ордер на арешт засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа у зв’язку з підозрами в сексуальних злочинах. 45-річний австралійський хакер уникнув екстрадиції до Швеції, сховавшись у 2012 році від кримінального переслідування в посольстві Еквадору в Лондоні, де перебуває досі.

Поліція Швеції розшукує Ассанжа для допиту з приводу заяв двох жінок. Вони стверджують, що в 2010 році він зґвалтував їх. Ассанж неодноразово вимагав зняти з нього ці підозри. Він побоюється, що в разі екстрадиції до Швеції влада цієї країни вишле його у США, де його судитимуть за публікацію секретних документів.

XS
SM
MD
LG