Доступність посилання

ТОП новини

У Черкасах активісти знову протестували проти нового очільника обласної поліції


У Черкасах кілька десятків активістів під будівлею обласного управління Національної поліції вранці 7 листопада зустрічали нового очільника відомства харків’янина Валерія Лютого. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, о восьмій ранку він мав приїхати на роботу, втім упродовж години так і не з’явився. Керівники громадських організацій навідалися до управління, щоб перевірити, чи перебуває Валерій Лютий там і чи є в обласній поліції наказ про його призначення.

До фойє активісти принесли шину, перев’язану червоною стрічкою, із в’язкою часнику всередині. За їхніми словами, це «оберіг» для поліції, щоб «туди не заходила всяка нечисть».

Тим часом на вулицю до мітингувальників вийшов тимчасовий виконувач обов’язків начальника ГУНП у Черкаській області Валентин Кожухівський.

«В управлінні в Черкасах наказу немає, якщо він є, можливо, в міністерстві. Такі накази видаються не в Черкасах, а головою поліції», – зазначив він.

На уточнювальне питання активістів, що ж тоді у п’ятницю увечері Валерій Лютий робив у будівлі обласної поліції, Кожухівський відповів: «Вам відповідь дав сам генерал, що мало відбутися призначення. Враховуючи громадську думку, представлення не відбулося. Будуть проводитися переговори».

Після розмови із правоохоронцем, кілька активістів і журналістів пройшли до кабінету очільника Національної поліції Черкаської області. Вони перевірили, що Валерія Лютого там немає.

«Лютого у кабінеті не виявлено. Тим не менш, у п’ятницю його мали представляти, а отже, наказ є. Я не вірю, що наша думка буде врахована і з нами радитимуться. Тому всі наші подальші дії будуть спрямовані на те, щоб не допустити його появи на посаді начальника Національної поліції в області. Якщо буде треба, то ми приходитимемо під управління щодня. А зараз можемо розходитися», – оголосив перед мітингувальниками керівник черкаського осередку цивільного корпусу «Азов» Дмитро Кухарчук.

Увечері 4 листопада у Черкасах під будівлею обласного управління поліції кількадесят активістів протестували проти призначення харків’янина Валерія Лютого очільником відомства. Активісти заявляли, що Лютий, який раніше очолював ДАІ на Харківщині і був радником мера Харкова Геннадія Кернеса, є «людиною з системи». Вони наполягали, щоб новий голова поліції Черкащини пройшов прозорий конкурс під контролем громадськості.

XS
SM
MD
LG