Доступність посилання

ТОП новини

Сирійські повстанці вступили в бій із ісламістами біля Ар-Ракки


Речниця Сирійських демократичних сил повідомляє про початок кампанії визволення Ар-Ракки, Айн-Іса, фото 6 листопада 2016 року
Речниця Сирійських демократичних сил повідомляє про початок кампанії визволення Ар-Ракки, Айн-Іса, фото 6 листопада 2016 року

У Сирії одне з об’єднань повстанських сил, підтримуване США, вступило в бої з екстремістським угрупованням «Ісламська держава» біля міста Ар-Ракки, яке ісламісти вважають своєю «столицею».

Про запеклі бої на північ від міста повідомляє, зокрема, базоване у Великій Британії Бюро спостереження за правами людини в Сирії, що має інформаторів на місці подій.

Центральне командування США повідомило, що бойові літаки країн міжнародної коаліції проти ісламістів під проводом Вашингтона здійснили 16 ударів на півночі Сирії, головно в місцевості Айн-Іса, де, як повідомляють, і точаться нині найзапекліші бої.

Попереднього дня це повстанське об’єднання, Сирійські демократичні сили, оголосило, що починає кампанію визволення Ар-Ракки від ісламістів.

Сирійські демократичні сили об’єднали загони повстанців різних національностей, що живуть на півночі Сирії. Головною з цих сил є Загони народної оборони, створені сирійськими курдами і відомі також за курдським скороченням YPG.

У США їх вважають найдієвішою наразі силою, що протистоїть ісламістам у Сирії. Натомість Туреччина, союзник США і учасник коаліції проти ісламістів, називає ці загони «терористичними» і звинувачує їх у зв’язках із сепаратистським збройним угрупованням турецьких курдів, «Робітничою партією Курдистану», що заборонене в Туреччині.

XS
SM
MD
LG