Доступність посилання

ТОП новини

Суд звільнив з-під домашнього арешту заступника голови правління ОПЗ Щурікова


Апеляційний суд Києва обмежив термін домашнього арешту першого заступника голови правління «Одеського припортового заводу» (ОПЗ) Миколи Щурікова 7 листопада, повідомила прес-служба суду.

Відповідно до рішення Солом’янського райсуду Києва, ухваленого у вересні, Щуріков мав перебувати під домашнім арештом до 14 листопада.

Сторона захисту Щурікова подала апеляційну скаргу на це рішення, скаргу задовольнили частково.

14 липня у Національному антикорупційному бюро повідомили про затримання першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз України», голови наглядової ради ОПЗ Сергія Переломи та першого заступника цього підприємства Миколи Щурікова. Затримані свою провину заперечують.

17 липня Солом’янський райсуд Києва обрав запобіжний захід Переломі у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у 80 мільйонів гривень. У вересні Апеляційний суд Києва змінив Переломі з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт терміном до 9 вересня 2016 року, потім суд змінив запобіжних захід на домашній арешт у нічний час.

Одеський припортовий завод є одним із найбільших підприємств хімічної галузі як в Україні, так і в Європі. Кількість працівників перевищує 4 тисячі осіб. Він спеціалізується на виробництві та реалізації хімічної продукції – аміаку та карбаміду, також перевантажує на експорт продукцію інших підприємств України та Росії.

XS
SM
MD
LG