Доступність посилання

ТОП новини

Абромавичус після відставки Саакашвілі заявив про перешкоди прихильникам реформ в Україні


Айварас Абромавичус, архівне фото
Айварас Абромавичус, архівне фото

Колишній міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус, коментуючи заяву голови Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі про відставку, заявив Радіо Свобода, що в Україні ті, хто домагався змін, зазнали багато перешкод.

«Керівництво України, стиль його роботи не пасують до тих викликів, які постали перед країною в час, коли ми живемо. Люди, що прийшли до влади після революції, потребують більше заохочення і повноважень. Цим людям не дали справжніх шансів», – заявив Абромавичус.

На його думку, відставка Саакашвілі не поліпшить становища на «фронті» боротьби з корупцією в Одеській області.

«Навколо нього (Саакашвілі – ред.) зібралося стільки молодих енергійних реформаторів. Але очевидно, що, як завжди, не було достатньої підтримки з боку центрального уряду. А з правильною підтримкою всі ми могли б зробити набагато більше», – сказав Абромавичус.

Раніше в понеділок голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі оголосив, що подає у відставку. Він пояснив це рішення, за його словами, корупцією в регіоні і відсутністю підтримки з боку влади в Києві.

Айварас Абромавичус теж на початку лютого заявив про відставку з посади міністра економічного розвитку і торгівлі України, назвавши вирішальними причинами звільнення неможливість подолати корупцію і конфлікт із першим заступником керівника фракції «Блок Петра Порошенка» Ігорем Кононенком, який, за словами Абромавичуса, намагався розставити своїх людей у міністерстві і на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки. У квітні Генеральна прокуратура повідомила, що заява Абромавичуса про тиск, який чинив на нього Кононенко, не знайшла підтвердження.

XS
SM
MD
LG