Доступність посилання

ТОП новини

Саакашвілі починає політичний проект (огляд преси)


Зліва направо: Міхеїл Саакашвілі і Петро Порошенко. Одеса, 2015 рік
Зліва направо: Міхеїл Саакашвілі і Петро Порошенко. Одеса, 2015 рік

Міхеїл Саакашвілі ухвалив достатньо прогнозоване і очікуване рішення, переконує газета «День». Видання пише, що його призначили головою Одеської ОДА, щоб очистити Одесу від команди Коломойського, а потім використовували як таран проти прем’єра Арсенія Яценюка. Коли президент досяг своєї мети і главою уряду став Володимир Гройсман, Саакашвілі став зайвим і не потрібним. І вийшов з-під контролю. Почав формувати довкола себе коло бізнесменів-симпатиків, що фінансують його і його команду, створив свою партію, куди увійшли його найближчі соратники на чолі з Давидом Сакварелідзе. Про це йдеться в статті «Саакашвілі йде: це було питання часу».

Міхеїл Саакашвілі залишив посаду голови Одеської обласної держадміністрації, щоб почати політичний проект, переконує «Газета по-українськи». Останніх півроку тривають його обережні наїзди на Петра Порошенка. Тепер він стане головним опонентом Саакашвілі. Міхеїл публічно оголосить про створення власної партії. Долучиться до політичних сил, які просувають тему дочасних виборів – «Батьківщини» та «Опоблоку». Надалі боротиметься за свою фракцію у Верховній Раді, а потім і посаду прем’єр-міністра. В перспективі – президентські вибори. Однак, як зазначає газета, Порошенко може піти на радикальний крок і позбавити громадянства Саакашвілі. Це залежатиме від його висловлювань і подальшої політики.

В цьому ж числі «Газета по-українськи» нагадує, що Генпрокуратура направила до Верховної Ради подання на зняття недоторканності з депутата Вадима Новинського. Найімовірніше, на думку видання, це – особистий конфлікт між Порошенком і Новинським із економічних питань. Операція Адміністрації президента з рейдерства активів депутата в Україні. Значно легше отримати рішення судів, коли Новинського немає в країні. Так само виїжджав Лазаренко. Спочатку їдуть до Греції чи Кіпру. Це – зал очікування для всіх, у кого великі проблеми з чинною владою. Потім тікають далі. Доки до Порошенка не перейдуть «солодкі» фірми Новинського, він сюди не повернеться, переконує експерт «Газети по-українськи» політолог Віктор Небоженко.

Газета «Україна молода» стверджує, що «підвищення» мінімальної зарплати до 3200 гривень насправді зменшить доходи багатьох українців. Натомість зросте розмір штрафів, подорожчають продукти, закриватимуться малі підприємства та падатиме курс гривні. Гроші на реалізацію небаченої щедрості влади намагатимуться взяти у малого і середнього бізнесу, переконує газета в публікації «За чий рахунок банкет?»

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG