Доступність посилання

ТОП новини

Дострокове голосування у США може встановити новий рекорд


Спостерігачі на виборах у США повідомляють про рекордний сплеск дострокового голосування і відзначають незвично високу явку серед іспаномовних виборців, яка, як видається, дає перевагу кандидатові на посаду президента від демократів Гілларі Клінтон.

Інформаційне агентство Associated Press повідомило, що понад 43 мільйони громадян США вже проголосували до 7 листопада. Експерти очікують, що число виборців, що проголосували достроково, може сягнути понад 50 мільйонів. Це означало б, що 40% американських виборців вже віддали свої голоси до фінальної дати голосування 8 листопада.

Дострокове голосування іспаномовних американців, за повідомленнями, фіксується в ключових штатах Флорида, Невада і Колорадо. Республіканець Дональд Трамп має здобувати перемогу в цих трьох штатах,щоб сподіватися на загальну перемогу.

Зокрема, у Флориді у виборчих урнах уже перебувають рекордні 6,4 мільйона бюлетенів, це свідчить, що понад три чверті від очікуваної кількості виборців уже проголосували. За даними Associated Press, демократи ведуть перед із показником 39,9%, республіканський кандидат набирає 38,5%.

У Північній Кароліні достроково подані понад дві третини очікуваних голосів. Клінтон здобуває в цьому штаті 42%, її опонент – близько 32%.

У 2012 році 46 мільйонів, або 35% виборців, проголосували достроково.

XS
SM
MD
LG