Доступність посилання

ТОП новини

Рух Тransparency Іnternational привітав завершення першої хвилі електронного декларування в Україні


Глобальний антикорупційний рух Transparency International та його українське представництво привітали завершення першого етапу електронного декларування в Україні. Про це йдеться в поширеній 7 листопада заяві міжнародної організації.

«Президент Порошенко дотримався своєї обіцянки щодо впровадження реєстру активів та задекларував своє власне майно. Це величезне досягнення та впевнений крок у напрямку виконання необхідних антикорупційних реформ. Антикорупційні органи України наразі потребують ресурсів для розслідування справ та притягнення до відповідальності високопосадовців за незаконне збагачення», – зазначив Хосе Уґас, голова правління Transparency International.

Transparency International закликає Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) тісно співпрацювати з громадськістю та журналістами щодо перевірки декларацій посадовців, стилю їхнього життя, джерел походження задекларованих активів та виявлення невідповідностей.

Також у Transparency International вказали на необхідність якомога швидше створити незалежний Антикорупційний суд із активним залученням та підтримкою міжнародних експертів.

У ніч на 31 жовтня завершився перший етап подання електронних декларацій за 2015 рік для суб’єктів декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище – президент, прем’єр, члени уряду, депутати, судді, правоохоронці. За даними сайту Єдиного державного реєстру декларацій, на час завершення першого етапу було подано понад 118 тисяч декларацій (враховуючи уточнені декларації, що зберігаються в реєстрі окремо).

Упродовж семи днів особи, які подали електронні декларації до 30 жовтня, могли внести уточнення.

XS
SM
MD
LG