Доступність посилання

ТОП новини

НАЗК визначило порядок перевірки факту подання е-декларацій


Національне агентство з питань запобігання корупції визначило процедуру перевірки факту подання декларацій до реєстру.

Як повідомляє прес-служба агентства, це рішення забезпечить уніфіковану процедуру перевірки факту подання декларацій, зокрема, у встановлені терміни відповідальний підрозділ (особа) органу, в якому працюють (працювали) суб’єкти декларування, має перевірити факт подання декларацій.

У НАЗК уточнюють, що така перевірка проводиться протягом 10 робочих днів з граничної дати подання щорічних декларацій, а декларації суб’єктів декларування, які припиняють діяльність, – упродовж п’яти робочих днів з дня такого припинення, декларації претендентів на зайняття посад – до призначення або обрання особи на посаду.

В агентстві повідомляють, що у разі встановлення факту неподання чи несвоєчасного подання декларацій відповідальний підрозділ (особа) органу, в якому працюють (працювали) суб’єкти декларування, повідомляє про це НАЗК упродовж трьох робочих днів з дня виявлення такого факту, повідомлення надсилається на адресу електронної пошти, зазначену на офіційному сайті агентства, та засобами поштового зв’язку.

У ніч на 31 жовтня завершився перший етап подання електронних декларацій за 2015 рік для суб’єктів декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище – президент, прем’єр, члени уряду, депутати, судді, правоохоронці. За даними сайту Єдиного державного реєстру декларацій, на час завершення першого етапу було подано понад 118 тисяч декларацій (враховуючи уточнені декларації, що зберігаються в реєстрі окремо). Протягом семи днів до поданих електронних декларацій могли внести уточнення.

Відповідно до раніше опублікованого алгоритму дій НАЗК, із 31 жовтня агентство розпочинає оцінку декларацій, зокрема, на правильність та повноту заповнення, своєчасність подання.

XS
SM
MD
LG