Доступність посилання

ТОП новини

У Росії заочно звинувачують двох українських військових в обстрілах цивільних на Донеччині


Слідчий комітет Росії заочно висунув звинувачення в обстрілі цивільних на Донеччині ще двом українським військовим, Василю Зубаничу й Михайлу Прокопову.

Як повідомляє прес-служба відомства, обох військових звинувачують за статтею Кримінального кодексу Росії про «застосування заборонених засобів і методів ведення війни».

«У ході розслідування встановлено причетність командира 10-ї окремої гірничо-штурмової бригади Збройних сил України підполковника Василя Зубанича до організації 15 червня 2016 року спільно з військовослужбовцями цієї бригади до артилерійського обстрілу з важких видів озброєння території населених пунктів Красногорівка й Старомихайлівка «Донецької народної республіки» (так у Росії називають території, наразі захоплені однойменним збройним сепаратистським угрупованням, підтримуваним Москвою і визнаним в Україні терористичним – ред.), в результаті якого потерпіли двоє мирних жителів, які не беруть участі у збройному конфлікті», – мовиться у повідомленні російських силовиків.

Також Слідчий комітет Росії звинуватив командира 1-го батальйону 14-ї окремої механізованої бригади українського військового Михайла Прокопова в організації обстрілу Петровського і Київського районів Донецька, який стався у березні цього року.

24 серпня у Слідчому комітеті Росії заявили про порушення кримінальної справи проти міністра оборони України Степана Полторака й інших представників українського військового керівництва. За повідомленням на сайті російського відомства, справа стосується розслідування «застосування силовими структурами України заборонених засобів і методів ведення війни на південному сході України».

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG