Доступність посилання

ТОП новини

У Криму завтра суд розгляне скаргу на рішення про призначення штрафу Умерову


Ільмі Умеров
Ільмі Умеров

Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму 9 листопада розгляне скаргу на постанову про адміністративне правопорушення стосовно заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова. Про це Умеров написав на своїй сторінці в Facebook.

«Завтра, 9 листопада, в Верховному суді в Сімферополі, буде розглянута моя скарга на постанову Бахчисарайського райсуду про адміністративне правопорушення стосовно Ільмі Умерова. Йдеться про участь членів Меджлісу в зборах Меджлісу 22 вересня 2016 року», – написав Умеров.

Підконтрольний Росії Бахчисарайський районний суду 28 вересня визнав Умерова винним в адміністративному порушенні, йому призначили покарання – штраф в розмірі 750 рублів.

ФСБ Росії затримала Ільмі Умерова в Бахчисараї 12 травня. Проти нього російські силові структури в анексованому Криму порушили кримінальну справу за статтею «сепаратизм».

11 серпня Ільмі Умерову при розгляді судом питання про призначення йому психіатричної експертизи стало зле. Лікарі госпіталізували його з підозрою на інфаркт. Після цього підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя ухвалив рішення про необхідність проходження Умеровим стаціонарної судово-психіатричної експертизи. У психіатричну лікарню його перевезли 18 серпня. 7 вересня Ільмі Умеров вийшов з клініки. Зараз він перебуває на підписці про невиїзд.

У російському правозахисному центрі «Меморіал» назвали кримінальне переслідування заступника голови Меджлісу незаконним і політично мотивованим.

XS
SM
MD
LG