Доступність посилання

ТОП новини

У ЄС розширили санкції на «депутатів Держдуми Росії» з Криму


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Міністри економіки і фінансів країн-членів Європейського союзу ухвалили розширений список російських діячів в окупованому Росією українському Криму, яких будуть стосуватися санкції ЄС, запроваджені через цю окупацію навесні 2014 року й відтоді кілька разів продовжені й розширені.

За повідомленням власного кореспондента Радіо Свобода у Брюсселі, йдеться про шість осіб із окупованого Криму, яких Росія вважає обраними там депутатами своєї Державної думи, нижньої палати парламенту.

Рада ЄС у форматі економічних і фінансових питань ухвалила нові позиції в цьому списку, щодо яких запровадять обмежувальні заходи у зв’язку з діями, пов’язаними з підривом територіальної цілісності, суверенітету й незалежності України, повідомив Петер Кажимір, міністр фінансів Словаччини, яка нині головує в Раді Євросоюзу.

Загалом у Криму і місті Севастополі, які під російською окупацією адмініструються окремо, Москва вважає обраними до Державної думи Росії вісім осіб: чотирьох в одномандатних округах (трьох на території Автономної Республіки Крим і одного в Севастополі) і так само чотирьох за партійним списком прокремлівської партії «Єдина Росія». Двоє з них уже перебувають у санкційному списку, шість додали нині.

Європейський союз, як і більша частина світу, не визнає результатів «виборів до Держдуми Росії» на території українських Криму і Севастополя, як не визнає і претензій Росії на володіння окупованим Кримом.

Євросоюз, як і США, країни-члени «Групи семи» і ще деякі держави, у кілька етапів, починаючи з 2014 року, запровадив у зв’язку з дестабілізацією України і агресією Росії проти неї у Криму, а потім на Донбасі загалом кілька пакетів санкцій, головно проти російських фізичних і юридичних осіб, але також проти осіб та інституцій із лав донбаських і кримських сепаратистів і представників колишнього керівництва України. Крім того, санкції накладені й на деякі галузі економіки Росії.

XS
SM
MD
LG