Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ направила до суду обвинувачення щодо громадянина Естонії, що брав участь в угрупованні «ЛНР»


(Shutterstock)
(Shutterstock)

Генеральна прокуратура України повідомила, що передала до суду обвинувальний акт стосовно виданого Естонією громадянина цієї країни, який обвинувачується в участі в угрупованні «ЛНР».

Як повідомили в ГПУ, в обвинуваченні мовиться, що у 2014–2015 роках він за грошову винагороду брав участь у діяльності угруповання «ЛНР», визнаного в Україні терористичною організацією, у складі її незаконного збройного формування, так званого «окремого Луганського комендантського полку».

Його дії кваліфікують за ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу, а також створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації).

У перебігу розслідування, яке здійснювали слідчі Служби безпеки України, зібрано докази збройного опору обвинуваченим силам антитерористичної операції під час боїв за місто Луганськ, триманні в заручниках військовослужбовців цих сил, носінні та зберіганні вогнепальної зброї, мовиться в повідомленні.

Також встановлено факт відзначення його керівниками угруповання «ЛНР» так званим почесним знаком «Битва за Луганск», додали в ГПУ.

Обвинувачений перебуває під вартою, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років, повідомила Генпрокуратура.

У повідомленні не названо імені обвинуваченого. Наразі відомо про одного громадянина Естонії, на ім’я Володимир Поляков, якого ця держава влітку видала Україні через підозру в його участі в угрупованні «ЛНР» на території України на запит української влади.

У лютому 2015 року естонські правоохоронці затримали Володимира Полякова в Нарві, що на кордоні з Росією, куди він намагався потрапити автобусом, маючи при собі, за повідомленнями, зброю і боєприпаси. З Росії Поляков планував знову потрапити в Луганськ. За даними естонської Поліції безпеки, аналогу української СБУ, Поляков із червня 2014 року вже двічі бував у Луганську й Луганській області, де перебував у лавах підтримуваних Росією сепаратистів чи спільних російсько-сепаратистських сил.

XS
SM
MD
LG