Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисник: російський активіст Дадін відмовився від переведення в іншу колонію


Ільдар Дадін
Ільдар Дадін

Російський опозиційний активіст Ільдар Дадін, який поскаржився на тортури з боку адміністрації карельської колонії, відмовився від переведення в іншу пенітенціарну установу, повідомив член Ради з прав людини при президенті Росії, голова Комітету із питань запобігання катуванням Ігор Каляпін.

За словами правозахисника, Дадін пояснив відмову від переведення тим, що не може «кинути інших ув’язнених, почавши боротьбу за права, і готовий принести себе в жертву».

Каляпін повідомив про це за підсумками зустрічі із засудженим активістом в колонії, передає російське державне новинне агентство ТАСС.

Каляпін додав, що в нього і в іншого учасника зустрічі – члена Ради з прав людини Павла Чикова, «склалося враження, що скарги Дадіна обґрунтовані». За його словами, адміністрація колонії не надала правозахисникам більшу частину відеозаписів, а також документи з особової справи Дадіна, що стосуються притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

Інші ув’язнені, які не знайомі один з одним, підтвердили членам РПЛ описані Дадіним методи впливу в штрафному ізоляторі, розповів Каляпін.

1 листопада був опублікований лист Дадіна, в якому він заявив про побиття, тортури і погрози з боку співробітників колонії. Повідомлення про можливі катування привернуло увагу правозахисників і міжнародних організацій.

Ільдар Дадін став першим у Росії активістом, що був засуджений у грудні 2015 року за статтею про неодноразові порушення правил проведення публічних заходів. Його термін становить два з половиною роки колонії.

XS
SM
MD
LG