Доступність посилання

ТОП новини

У Москві сподіваються на Трампа


Ілюстративне фото. Традиційні російські ляльки-матрьошки у вигляді Володимира Путіна та Дональда Трампа
Ілюстративне фото. Традиційні російські ляльки-матрьошки у вигляді Володимира Путіна та Дональда Трампа

Президент Росії Володимир Путін привітав Дональда Трампа з перемогою на виборах президента США. Однією з тем виборчої кампанії Трампа стали його заяви про те, що він зможе налагодити відносини з президентом Росії. Перемога республіканця була бурхливо сприйнята деякими російськими політиками, які плекають надію на те, що Трамп скасує санкції проти Росії.

Провладні російські політики радіють. Перемогу Дональда Трампа на президентських виборах у США вони сприймають як благу звістку про швидке скасування санкцій. Президент Росії Володимир Путін у своєму привітанні Трампу побажав успіхів на посаді президента і «висловив надію на спільну роботу щодо виведення російсько-американських відносин із кризового стану».

Російський економіст Сергій Алексашенко впевнений, що відносини між двома країнами будуть залежати не тільки від того, хто в Америці президент.

Сергій Алексашенко
Сергій Алексашенко

В американців є чітко продекларовані цілі і принципи, поняття зовнішньої політики, і для них агресія Росії в Україні – це неприйнятно
Сергій Алексашенко

«В американців є чітко продекларовані цілі і принципи, поняття зовнішньої політики, і для них агресія Росії в Україні – це неприйнятно, для них захоплення чужої території – це неприйнятно. Сирія – прикордонна ситуація, де можна домовлятися, розмінюватися, намагатися будувати альянси в боротьбі проти тероризму. Тому давайте говорити чесно: як будуть будуватися російсько-американські відносини, 70 на 30, що це буде залежати від того, що і як буде робити Росія», – вважає Алексашенко.

Називати Трампа проросійським – «наївна дурість»

Серйозних змін у відносинах між США і Росією після вступу Трампа на посаду не доводиться чекати, так само, як і швидкого скасування санкцій, вважає колишній депутат Держдуми, опозиційний політик Дмитро Гудков.

Якщо політика Росії буде суперечити інтересам США, то ці відносини дуже швидко зіпсуються
Дмитро Гудков

«Якщо політика Росії буде суперечити інтересам США, то ці відносини дуже швидко зіпсуються, і ніякі зовнішні зміни не вплинуть на розвиток цих відносин. У будь-якому випадку треба буде вирішувати проблему Донбасу, Сирії, треба щось робити, щоб або визнати Росію в нинішніх кордонах, або якось вирішувати питання з Кримом. Тому всі ті ж проблеми залишилися, вони нікуди не поділися. І якщо про Клінтон можна було сказати, що це політик складний, але передбачуваний для Росії, то Трамп – це політик, непередбачуваний навіть для американського істеблішменту», – зауважує Гудков.

Дмитро Гудков
Дмитро Гудков

Серйозні аналітики в Росії вважають, що називати Трампа проросійським президентом, з яким можна буде дружити, це, щонайменше, «наївна дурість». Уже в першій своїй промові новообраний президент США пообіцяв, що буде президентом усіх американців, в тому числі і тих, хто голосував за його суперницю.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG