Доступність посилання

ТОП новини

ФСБ Росії заявила про затримання в окупованому Севастополі українських «диверсантів»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Федеральна служба безпеки Росії заявила, що затримала в окупованому українському Севастополі українських диверсантів.

«Федеральною службою безпеки Росії 9 листопада 2016 року в місті Севастополі затримано членів диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міністерства оборони України, які планували вчинення диверсійних акцій на об’єктах військової інфраструктури і життєзабезпечення півострова Крим», – повідомив зранку 10 листопада сайт російської спецслужби.

«У затриманих вилучено вибухові пристрої великої потужності, зброю і боєприпаси, засоби спеціального зв’язку та інші речові докази їхньої злочинної діяльності, в тому числі карти-схеми об’єктів імовірних диверсій», – відзначили в ФСБ.

Вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу, оперативно-розшукові заходи та слідчі дії тривають, додали у російському відомстві.

Українська сторона наразі не коментувала повідомлень ФСБ Росії.

Це вже друга за останні три місяці заява про затримання українських «диверсантів» на окупованому півострові.

10 серпня ФСБ Росії повідомила, що в ніч на 7 серпня в анексованому Криму затримали групу «українських диверсантів», які нібито готували теракти на півострові. Цьому передувало триденне блокування російськими прикордонниками підконтрольних їм кримських пунктів в’їзду та виїзду на адміністративному кордоні з окупованим півостровом.

Влада України заперечила ті звинувачення Москви і назвала їх «провокацією» російських спецслужб.

Міністерство закордонних справ України 9 листопада висловило протест у зв’язку з недопуском консулів до затриманого в окупованому Криму українця Євгена Панова, якого Росія називає одним із тих «диверсантів».

XS
SM
MD
LG