Доступність посилання

ТОП новини

Київрада: бульвар Лепсе у Києві перейменували на бульвар Вацлава Гавела


Чеський політик, колишній дисидент і політв'язень, критик комуністичного режиму Вацлав Гавел (на фотографії біля мікрофону). Прага, 1990 рік
Чеський політик, колишній дисидент і політв'язень, критик комуністичного режиму Вацлав Гавел (на фотографії біля мікрофону). Прага, 1990 рік

Депутати Київської міської ради ухвалили рішення про перейменування бульвару Івана Лепсе на бульвар Вацлава Гавела.

Як повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації, також перейменували вулицю Софії Перовської на вулицю Євгенії Мірошниченко та вулицю Перспективну – на вулицю Ігоря Брановицького (захисник Донецького аеропорту).

Крім того, депутати Київради безіменну площу на перетині вулиць Маршала Малиновського і Добринінської в Оболонському районі назвали площею Леоніда Телятникова, який захищав українців під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

Скверу на розі Стратегічного шосе і проспекту Науки у Голосіївському районі присвоєно назву «Сквер імені волонтерів АТО», а скверу на Володимирському проїзді, 1 – назву «Литовський», додають у КМДА.

Раніше повідомлялося, що ці пропозиції перейменувань пройшли громадські обговорення.

Перед цим також обговорювалася пропозиція перейменування бульвару Івана Лепсе на Валентина Згурського. Він очолював Київську міську раду з 1979 по 1990 роки.

У радянські часи Вацлав Гавел (1936–2011 роки) був чеським письменником, дисидентом і правозахисником. З 1989 по 1992 рік був президентом Чехословаччини, а з 1993 по 2003 рік – президентом Чехії. У 1996 році Вацлав Гавел отримав титул почесного доктора Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Через 10 років був нагороджений орденом князя Ярослава Мудрого третього ступеня за заслуги перед українським народом.

XS
SM
MD
LG