Доступність посилання

ТОП новини

У Києві з’явиться вулиця захисника Донецького аеропорту Ігоря Брановицького


Ігор Брановицький після першої ротації у Донецькому аеропорту, 6 грудня 2014 року
Ігор Брановицький після першої ротації у Донецькому аеропорту, 6 грудня 2014 року

У Києві з’явиться вулиця Ігоря Брановицького, оборонця Донецького аеропорту. За це рішення проголосували 79 депутатів Київради.

Відповідно до ухваленого рішення, у Печерському районі вулицю Перспективну перейменують на вулицю Ігоря Брановицького.

За словами керівника апарату КМДА Володимира Бондаренка, це рішення пройшло всі необхідні процедури, перейменування вулиці Перспективної підтримали 80% киян, що взяли участь в обговоренні.

Ігор Брановицький – Герой України, учасник Революції гідності, доброволець, оборонець Донецького аеропорту. Він залишився з пораненими після підриву перекриття терміналу ДАП, потрапив у полон до угруповання «Спарта», назвав себе кулеметником і зазнав жорстоких катувань. Як стверджують очевидці, Брановицького убив пострілами в голову громадянин Росії, бойовик Арсеній Павлов («Моторола»).

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International у своєму щорічному звіті про права людини у світі згадує про Брановицького, який потрапив у полон з іншими військовими, де його вбили. Очевидцем убивства у полоні Брановицького був оборонець Донецького аеропорту, боєць 80-ї аеромобільної бригади Юрій Сова.

«Кіборг» Ігор Брановицький. Яким був і як загинув (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:06:23 0:00

XS
SM
MD
LG