Доступність посилання

ТОП новини

Тандіт: «українські диверсанти» у Криму – це страшилки для росіян


Юрій Тандіт
Юрій Тандіт

Радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт називає черговою спецоперацію Федеральної служби безпеки Росії затримання у Криму так званих «диверсантів».

За його словами, інформація про викриту групу, яка нібито планувала диверсії в Криму, призначена для споживання російськими виборцями.

«Це страшилки для росіян. Зараз вже забули про «Новоросію», але продовжують говорити, що Україна – «фашистська держава», і намагаються об’єднувати людей навколо таких страшилок», – зазначив Юрій Тандіт в ефірі Радіо Свобода.

Ще однією причиною затримання українців Тандіт називає бажання російських силових органів продемонструвати свою ефективність.

«Це мотивація силових структур Росії, вони мають звітувати і показувати свою ефективність, вони мають доповідати керівництву про свою роботу», – вважає Юрій Тандіт.

Він переконує, що українські спецслужби не мають жодного стосунку до затриманих, хоча не виключає, що люди могли висловлювати патріотичні погляди.

«Україна обов’язково боротиметься за їхнє звільнення», – додав Юрій Тандіт.

Посадовець констатував, що це вже не перша така спецоперація на території України: у Луганську були затримані футбольні вболівальники, у Донецьку – підлітки.

Представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко вважає, що ФСБ Росії затримала «українських диверсантів» в Криму задля шантажу.

10 листопада Федеральна служба безпеки Росії заявила, що затримала в окупованому українському Севастополі «українських диверсантів».

Це вже друга за останні три місяці заява про затримання українських «диверсантів» на окупованому півострові. 10 серпня ФСБ Росії повідомила, що в ніч на 7 серпня в анексованому Криму затримали групу «українських диверсантів», які нібито готували теракти на півострові. Цьому передувало триденне блокування російськими прикордонниками підконтрольних їм кримських пунктів в’їзду та виїзду на адміністративному кордоні з окупованим півостровом. Влада України заперечила ті звинувачення Москви і назвала їх «провокацією» російських спецслужб.

XS
SM
MD
LG