Доступність посилання

ТОП новини

Світові ринки продовжили відновлюватися від шоку через перемогу Трампа


Світові фінансові ринки продовжували відновлюватися від різких падінь, яких вони зазнали зранку в середу після новин про неочікувану перемогу на президентських виборах у США Дональда Трампа.

Більшість ринків в Азії засвідчила особливо велике зростання після того, як у середу Трамп виступив із примирливою промовою. Ціни акцій на них відновилися після того, як спершу впали.

На ринках Європи курси акцій сягнули двотижневого максимуму після того, як інвестори зосередилися на оголошених планах Трампа щодо скорочення податків, зменшення рівня регулювання банківської діяльності і збільшення витрат на інфраструктуру і оборону.

Долар США теж зріс до найвищого рівня за два тижні, зросла й ціна нафти в очікуванні того, що Трамп може відмовитися від практики скорочень бюджету, якої західні уряди дотримувалися з часу всесвітньої фінансової кризи 2008 року.

За словами аналітиків, нині торговці на біржах відклали первісні занепокоєння щодо можливості, що Трамп міг би започаткувати всесвітню торговельну війну, запровадивши надміру високі імпортні тарифи на товари з Китаю й Мексики.

Але, попереджають аналітики, нестабільність на ринках усе-таки лишатиметься на високому рівні наступними тижнями напередодні інавгурації Трампа 20 січня наступного року.

XS
SM
MD
LG