Доступність посилання

ТОП новини

У СБУ заяви про причетність співробітників спецслужби до вбивства «Мотороли» назвали абсурдом


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Службі безпеки України заяву угруповання «ДНР» про нібито причетність співробітників спецслужби до вбивства одного з ватажків угруповання «ДНР» Арсена Павлова на прізвисько «Моторола» назвали абсурдом.

«Ми коментувати це не будемо, бо ці звинувачення абсурдні», – повідомили журналістам радіопроекту Радіо Свобода Донбас.Реалії в управлінні СБУ в Донецькій області.

Раніше сьогодні донецькі сепаратисти заявили, що в організації вбивства «Мотороли» брав участь Віталій Маліков, начальник СБУ Донецької області Олександр Куць, а також інші співробітники СБУ.

«Моторола» загинув 16 жовтня внаслідок вибуху, влаштованого в ліфті його будинку. Тоді в угрупованні «ДНР» заявили, що до вбивства «Мотороли» причетний Київ. У Службі безпеки України натомість заявили, що вбивство «Мотороли» вигідне російському керівництву.

Громадянин Росії Арсен Павлов приїхав на Донбас у 2014 році і очолив там незаконне збройне формування – батальйон «Спарта», яке воює у складі угруповання «ДНР». Павлов неодноразово хизувався знущаннями над захопленими в перебігу бойових дій українськими військовими і казав, що «розстріляв 15 полонених» військових ЗСУ.

Минулого року Україна звернулася до Інтерполу з проханням про оголошення росіянина у розшук, а міжнародна правозахисна організація Amnesty International закликала розслідувати страти, в яких признався «Моторола».

XS
SM
MD
LG