Доступність посилання

ТОП новини

У Москві підтвердили заборону громадянам третіх країн в’їжджати до Росії з Білорусі


На білорусько-російському кордоні, архівне фото
На білорусько-російському кордоні, архівне фото

У Росії підтвердили, що громадяни третіх країн не мають права в’їжджати на територію цієї країни, перетинаючи її кордон із сусідньої Білорусі.

Як заявила на брифінгу речниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова, раніше іноземці дійсно вільно перетинали білорусько-російський кордон, не проходячи паспортного контролю, але «зараз ситуація у світі кардинально змінилася» і різко зросли ризики, пов’язані з терористичними й міграційними питаннями.

Вона нагадала, що на цьому кордоні російські «компетентні органи» регулярно затримували осіб, що не мали підстав для в’їзду до Росії і «становили загрозу її безпеці».

За словами речниці, іноземці, відповідно до російських законів, мають право в’їжджати до Росії тільки через міжнародні пункти пропуску, а на російсько-білоруському кордоні жодного такого пункту немає. Причина в тому, що Росія і Білорусь, хай і формально на папері, ще з 2000 року становлять єдину так звану «союзну державу», і на кордоні між ними відсутній прикордонний контроль.

Захарова заявила, що нині російські відомства ведуть активну роботу для пошуку виходу з ситуації, що склалася, і взаємодіють із цього питання з білоруською стороною.

Останніми місяцями вже не раз повідомляли, що групи іноземців, які прямували до Росії через Білорусь автобусами, були змушені до об’їздів у кількасот кілометрів, щоб урешті в’їхати до Росії з інших напрямків.

XS
SM
MD
LG