Доступність посилання

ТОП новини

В «Опоблоці» вирішили не підтримувати подання ГПУ щодо Новинського


Вадим Новинський (п), архівне фото
Вадим Новинський (п), архівне фото

Фракція «Опозиційного блоку» у Верховній Раді України не буде підтримувати подання Генеральної прокуратури щодо притягнення до кримінальної відповідальності представника цієї політсили Вадима Новинського. Як повідомляє 11 листопада прес-служба партії, таке рішення ухвалили напередодні на засіданні політради «Опозиційного блоку».

За повідомленням, на засіданні розглянули звернення Новинського, який просив фракцію підтримати подання ГПУ.

«Рішення відмовити Вадиму Новинському було ухвалене одноголосно. В країні немає юстиції, в країні сьогодні є політичні переслідування опозиції. Політично мотивовані справи, кримінальні переслідування з помсти, правосуддя в інтересах влади стали повсякденною практикою в Україні. Фракція «Опозиційного блоку» одноголосно не підтримає подання Генеральної прокуратури», – йдеться в повідомленні.

До Верховної Ради подання про притягнення до кримінальної відповідальності Новинського надійшло 4 листопада. Від травня 2014 року Генпрокуратура проводить розслідування за фактом перевищення влади і службових повноважень високопосадовцями, зокрема Вадимом Новинським, при незаконному позбавленні волі особистого помічника нині покійного предстоятеля УПЦ (Московського патріархату) Володимира Сабодана – Олександра Драбинка. Новинський підозрюється у співучасті. Депутат справу проти себе називає сфабрикованою.

Новинський пообіцяв бути присутнім на засіданні парламенту під час розгляду клопотання Генпрокуратури. 4 листопада він їздив на Афон у Греції і повернувся в Україну 8 листопада.

XS
SM
MD
LG