Доступність посилання

ТОП новини

Президент Туреччини відкриє мечеть у Мінську


Реджеп Тайїп Ердоган (л) і Олександр Лукашенко
Реджеп Тайїп Ердоган (л) і Олександр Лукашенко

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган прибув з одноденним візитом до Мінська, де проведе переговори з представниками влади Білорусі і візьме участь у відкритті соборної мечеті.

Під час переговорів з Ердоганом його білоруський колега Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь і Туреччина здатні поліпшити відносини. «Упевнений, що в результаті вашого візиту ми здатні піднятися ще на одну сходинку в розвитку наших відносин. У нас практично немає політичних розбіжностей», – цитує Лукашенка агенція «БелТА».

Він також подякував Ердогану за те, що у складі турецької делегації в Мінську приїхали близько 200 представників і керівників найбільших компаній Туреччини. Вони братимуть участь в білорусько-турецькому бізнес-форумі, на який зареєструвалося також близько 300 білоруських компаній. За словами Лукашенка, це, можливо, найбільший форум з погляду кількості компаній в історії незалежної Білорусі.

Ердоган прилетів до Мінська з дружиною і чотирма міністрами уряду Туреччини.

Зведення мечеті, у відкритті якої візьме участь Ердоган, фінансувалося Анкарою. Нова мечеть була побудована на місці старої історичної мечеті в Мінську, що була пошкоджена комуністами за часів Радянського Союзу.

XS
SM
MD
LG