Доступність посилання

ТОП новини

Саакашвілі оголосив про створення нової політсили, метою якої є дострокові вибори


Міхеїл Саакашвілі під час прес-конференції
Міхеїл Саакашвілі під час прес-конференції

Колишній голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі оголосив про створення «нової широкої політичної сили», метою якої є дострокові вибори парламенту України.

«Після того, як я пішов у відставку, я багато спілкувався зі своїми друзями… Я хочу оголосити, що ми будемо створювати нову широку політичну силу, таку платформу нових сил. Нашою метою є зміна нинішньої так званої політичної еліти, а насправді бариг і суспільного непотрібу, які контролюють Раду, Кабінет міністрів і всі гілки влади в Україні. Нашою метою є дострокові парламентські вибори, у якнайкоротші терміни», – сказав Саакашвілі у Києві.

ЗАПИС ПРЯМОЇ ТРАНСЛЯЦІЇ:

За його словами, до нової політичної сили не приймуть «нікого, хто більше ніж один термін був у Верховній Раді, хто більше ніж два чи три роки пробув на посаді у виконавчій владі, жодного представника великого бізнесу». «Ми підтримуватимемо бізнес, але не пускатимемо його в політику», – сказав Саакашвілі.

Саакашвілі оголосив про свою відставку з посади голови Одеської ОДА 7 листопада. Він пояснив це рішення корупцією в регіоні, яку, за його словами, підтримує влада України.

9 листопада президент України Петро Порошенко підписав указ про відставку Саакашвілі, яку перед цим погодив Кабмін.

Порошенко у травні 2015 року указом надав Саакашвілі громадянство України, після цього його призначили головою Одеської ОДА.

XS
SM
MD
LG