Доступність посилання

ТОП новини

«МАУ» заявляє про тиск із боку НАБУ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» називає заяву Національного антикорупційного бюро про можливі незаконні дії посадових осіб «МАУ» «прямим тиском на компанію».

«Дії НАБУ є прямим тиском на авіакомпанію, грубим нівелюванням конституційних гарантій ведення бізнесу в Україні і проявом небажання представників влади врегулювати питання сплати зборів до Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність й участь України у міжнародних авіаційних організаціях законним способом, зокрема, шляхом ухвалення відповідних законів, як того вимагають приписи Конституції і Податкового кодексу України», – йдеться в заяві компанії.

У «МАУ» заявили, що у своїй діяльності завжди дотримуються букви закону, і пообіцяли боротися «усіма доступними способами з проявами правового нігілізму та незаконного тиску на авіакомпанію з боку правоохоронних органів».

У Національному антикорупційному бюро України 11 листопада заявили, що детективи визначили підозрюваних у розслідуванні щодо «МАУ» і направили на погодження до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомлення про підозру колишньому керівнику Державіаслужби України, а також президентові і головному бухгалтеру приватної авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України».

Їх підозрюють у «привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем».

За даними НАБУ, впродовж 2014-2015 років керівництво «МАУ» за сприяння службових осіб Державіаслужби України протиправно заволоділо коштами Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях (Фонду) особливо великих розмірах.

У червні детективи НАБУ проводили обшуки в офісних приміщеннях авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України».

Співвласником авіакомпанії «МАУ» є бізнесмен Ігор Коломойський.

XS
SM
MD
LG