Доступність посилання

ТОП новини

Затриманого у Криму Штиблікова захищатиме адвокат Афанасьєва – родичі


Адвокат Олександр Попков (архівне фото)
Адвокат Олександр Попков (архівне фото)

Дмитра Штиблікова, заарештованого в анексованому Росією Криму за підозрою в диверсійній діяльності, захищатиме колишній адвокат Геннадія Афанасьєва – Олександр Попков, заявив брат Штиблікова – Олексій.

«Це відомий адвокат по серпневих подіях Олександр Попков. Ми вже почали співпрацю. Він із сьогоднішнього ранку працює. Ми сподіваємося, що щось дізнаємося в ФСБ», – сказав брат Штиблікова 11 листопада в ефірі телеканалу «112 Україна».

За його словами, поки що місце перебування заарештованих невідоме.

«У Сімферопольському СІЗО кажуть, що затримані «диверсанти» не надходили. Вони можуть бути де завгодно, можуть і залишатися в Севастополі. Чому в чутках фігурує Бахчисарай, ми не знаємо. Зараз адвокат буде виходити на слідчого», – зазначив Олексій Штибліков.

У ФСБ Росії 10 листопада заявили, що 9 листопада в анексованому Севастополі затримали «членів диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міністерства оборони України».

У Міністерстві оборони України цю інформацію назвали «фейком».

Російське державне новинне агентство ТАСС з посиланням на джерело в російських правоохоронних органах повідомило, що імена трьох затриманих – Дмитро Штибліков, Олексій Бесарабов і Володимир Дудко (за уточненими даними – Дудка – ред.).

Підконтрольний Кремлю Ленінський районний суд Севастополя 10 листопада заарештував трьох затриманих на два місяці.

Дмитро Штибліков і Олексій Бессарабов до 2014 року працювали військовими експертами в центрі «Номос».

Федеральна служба безпеки Росії ввечері 10 листопада оприлюднила відеозапис затримання. На відео показано нібито знайдену в ході обшуку візитку Дмитра Яроша, колишнього керівника «Правого сектора».

XS
SM
MD
LG