Доступність посилання

ТОП новини

НАЗК отримає доступ до Державного суднового реєстру


Національне агентство з питань запобігання корупції отримає доступ до Державного суднового реєстру України та Суднової книги України.

«Прямий доступ до інформаційних баз даних, власникам яких є Укртрансбезпека, дозволить агентству здійснювати контроль та перевірку декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за таким критерієм, як наявність у них засобів водного транспорту», – зазначила голова НАЗК Наталія Корчак, слова якої цитує прес-служба відомства.

Сьогодні відповідний меморандум підписали голова НАЗК Наталія Корчак й голова Укртрансбезпеки Михайло Ноняк.

Серед повноважень НАЗК – забезпечення ведення реєстру електронних декларацій та єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

У ніч на 31 жовтня завершився перший етап подання електронних декларацій за 2015 рік для суб’єктів декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище – президента, прем’єра, членів уряду, депутатів, суддів, правоохоронців.

Заступник голови Національного агентства з питань запобігання корупції Руслан Радецький повідомляв, що для перевірки інформації з електронних декларацій, щодо яких надійдуть звернення, НАЗК використовуватиме бази даних із реєстрів держорганів, а також інших джерел інформації.

XS
SM
MD
LG