Доступність посилання

ТОП новини

Суд заборонив екс-меру Запоріжжя обіймати посади в органах влади


Олександр Сін (л) у суді, 11 листопад 2016 року
Олександр Сін (л) у суді, 11 листопад 2016 року

Суд у Запоріжжі заборонив колишньому міському голові Олександру Сіну обіймати посади в органах влади терміном на два роки.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, 11 листопада в Орджонікідзевському районному суді Запоріжжя оголосили вирок екс-меру у справі за звинуваченням його в порушенні трудових прав 19 головних лікарів медичних установ Запоріжжя.

«Суд ухвалив Сіна Олександра Ченсановича визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 172 Кримінального кодексу України (грубе порушення законодавства про працю) та призначити йому покарання у вигляді позбавлення права обіймати посади в органах місцевого самоврядування і виконавчої влади на строк 2 роки. Запобіжний захід у вигляді застави залишити у силі до обрання вироком законної сили», – йдеться у вироку.

Після оголошення вироку Олександр Сін заявив, що буде оскаржувати рішення суду. На це він має 30 днів від дня оголошення вироку.

«Я не мав на меті порушити трудове законодавство або чиїсь права. Я діяв у відповідності до рекомендацій, які мені надали юристи. Є позиція звинувачення, і її сьогодні підтримав суд. Я продовжую ставитися до цієї ситуації, як до юридичного спору, і буду у апеляційній інстанції опротестовувати це рішення. Для мене важливо, що суд підтвердив позицію, що у мене не було на меті посилити особистий вплив на лікарів чи використати це на час виборів», – заявив екс-мер Запоріжжя.

15 квітня 2015 року прокуратура Запорізької області передала до суду обвинувальний акт стосовно Олександра Сіна, який на той час обіймав посаду міського голови Запоріжжя.

За даними слідчих, 31 грудня 2014 року він уклав контракти з керівниками комунальних закладів і установ охорони здоров’я міста строком на три місяці. У прокуратурі зазначають, що таким чином він грубо порушив вимоги закону «Основи законодавства України про охорону здоров’я» та законодавства про працю, якими передбачено укладання таких контрактів на строк від трьох до п’яти років.

Кримінальну справу щодо Олександра Сіна відкрили в січні 2015 року. На час досудового розслідування йому обрали запобіжний захід у вигляді застави.

XS
SM
MD
LG