Доступність посилання

ТОП новини

НАЗК затвердило порядок проведення перевірки е-декларацій


Національне агентство з питань запобігання корупції затвердило порядок проведення контролю і повної перевірки електронних декларацій.

Як повідомила прес-служба відомства, відповідно до порядку, НАЗК проводить щодо декларацій такі види контролю – щодо своєчасності подання, щодо правильності та повноти заповнення, логічний та арифметичний контроль.

За результатами перевірки, зазначають у НАЗК, уповноважена особа складає висновок про результати проведення повної перевірки декларації.

За словами заступника голови НАЗК Руслана Радецького, порядок перевірки визначає єдині підходи до проведення контролю і повної перевірки поданих декларацій.

Крім того, на засіданні НАЗК ухвалили «Порядок здійснення моніторингу способу життя особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування».

Найближчим часом обидва документа будуть направлені на державну реєстрацію до Мін’юсту, додають в агенції.

Минулого тижня Міністерство юстиції України звернулося до агенції з вимогою якнайшвидше надати порядок перевірки е-декларацій.

У ніч на 31 жовтня завершився перший етап подання електронних декларацій за 2015 рік для суб’єктів декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище – президента, прем’єра, членів уряду, депутатів, суддів, правоохоронців. За даними сайту Єдиного державного реєстру декларацій, подано понад 131 тисяча декларацій.

XS
SM
MD
LG