Доступність посилання

ТОП новини

Військовий госпіталь у Коломиї отримав обладнання на півмільйона гривень


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Реабілітаційне обладнання вартістю понад півмільйона гривень передано сьогодні обласному госпіталеві ветеранів війни у прикарпатському місті Коломия. Це реабілітаційна кабіна, система підвісної реабілітації та апаратура для ударно-хвильової терапії.

За словами головного лікаря госпіталю Володимира Федоришина, обладнання сучасне, «це початок новітньої реабілітації, якою користується весь світ».

Кошти на придбання апаратури зібрані завдяки благодійному аукціонові, організованому благодійним фондом «Україна інкогніта». Під час різдвяного пленеру у Гошівському монастирі на Ясній горі близько 30 художників із різних областей України малювали картини, по одній віддали для аукціону у Києві. Провели міст «Гошів – Софія» та аукціон, виручені 550 тисяч гривень вирішили передати на госпіталь, кілька викуплених картин також подарували цьому лікувальному закладові.

Частину коштів додала і медична фірма, через яку було закуплено обладнання.

Понад десять років військовий госпіталь в Івано-Франківську був закритий. Цього року обласна рада ухвалила рішення створити госпіталь на базі колишньої залізничної лікарні в Коломиї. Запрацював він у липні. Зараз тут лікується 85 пацієнтів.

XS
SM
MD
LG