Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпрі працівники «Південмашу» вимагали повернення боргів із зарплати за 5 місяців


У Дніпрі працівники «Південмашу» вимагали виплати боргів із зарплати за 5 місяців. Погашення боргів із заробітної плати стало однією з вимог мітингу, який провели біля будівлі Дніпропетровської облради та облдержадміністрації.

В акції взяло участь кілька десятків людей. У руках вони тримали плакати з написами «За невиплату заробітної плати – кримінальну відповідальність!», «Недоплачена зарплатня – джерело збагачення злодія!» тощо.

За словами одного з ініціаторів зібрання, керівника незалежної профспілки «Південмашу» Євгена Деркача, робітникам ракетно-космічного підприємства винні заплату за п’ять місяців, загальний борг зараз складає близько 60 мільйонів гривень.

Окрім того, учасники зібрання заявляли про «необґрунтованість підвищення тарифів».

Ніхто з високопосадовців органів влади до мітингувальників не вийшов. Звернення зі своїми вимогами учасники акції протесту передали до обласної ради та мерії. За словами активістів, під зверненнями вони назбирали 2,5 тисячі підписів жителів Дніпра.

На підприємстві «Південмаш» борги із зарплат пояснюють скрутною фінансовою ситуацією, пов’язаною з недостатньою кількістю державних та комерційних замовлень на продукцію заводу.

2016 року працівники державного підприємства «Південний машинобудівний завод» кілька разів виходили на акцію протесту проти невиплати заборгованості із зарплати. 2015 року працівники заводу провели понад десять акцій у Дніпрі та Києві. На підприємстві пояснювали, що така ситуація склалась через фінансову скруту – підприємству бракувало попиту на його продукцію, а проекти заводу не включали до державного оборонного замовлення.

XS
SM
MD
LG