Доступність посилання

ТОП новини

Трамп повідомив про заплановану телефонну бесіду з Путіним – ЗМІ


Дональд Трамп
Дональд Трамп

Обраний майбутній президент США Дональд Трамп повідомив про бажання провести телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним найближчим часом. Про це він заявив в інтерв'ю, опублікованому виданням The Wall Street Journal 12 листопада.

Трамп повідомив, що отримав «чудового» листа від Путіна, маючи на увазі вітальну телеграму від президента Росії 9 листопада з побажаннями «повернути російсько-американські відносини на стійкий шлях розвитку».

Водночас прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков напередодні заявив про «прагматичність» у вирішенні проблем як в характері Путіна, так і Трампа.

Під час передвиборчої кампанії Дональд Трамп неодноразово обіцяв поліпшити відносини з Росією. Критики закидають йому прихильне ставлення і до господаря Кремля Володимира Путіна, на адресу якого республіканець позитивно висловлювався.

Згідно з системою непрямих виборів у США під час голосування за президента країни 8 листопада висуванець від Республіканської партії Дональд Трамп здобув достатню кількість голосів виборників, перемігши висуванку від Демократичної партії Гілларі Клінтон. Дональд Трамп складе президентську присягу і обійме посаду 20 січня 2017 року.

XS
SM
MD
LG