Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпрі вийшов із коми волонтер, побитий через зауваження щодо російських телеканалів


У Дніпрі в лікарні вийшов із коми Микола Соколовський – волонтер, побитий через зауваження щодо російських телеканалів. Про це в суботу, 12 листопада, повідомила його мати Галина Соколовська.

За її даними, син прийшов до тями й вже робить перші кроки.

«Коля потихеньку йде на поправку. Уже навіть пару кроків робить із підтримкою. Але дуже швидко втомлюється, і ще сильно болить і паморочиться голова. Але поліпшення є, і це радує», – зазначила мати.

Водночас, за словами матері, на повне одужання її синові може знадобитися до п’яти років. Вона також висловила вдячність волонтерам, які весь свій вільний час проводять із пораненими бійцями, а також допомагають її синові.

19 жовтня в Дніпрі поліція порушила кримінальне провадження через побиття невідомими бійця АТО та його товариша-волонтера. Провадження порушене за статтею 121 Кримінального кодексу України «нанесення тяжких тілесних ушкоджень».

Інцидент стався в кафе на вулиці Мечникова «через те, що громадяни зробили зауваження працівникам кафе щодо того, що в приміщенні транслювалися російські телеканали». Чоловіки, які перебували в черзі, висловились на захист кафе і вступили в конфлікт, а потім вивели бійця з товаришем на вулицю й побили. Боєць зазнав струсу мозку й лікувався у військовому шпиталі, волонтера доправили до обласної лікарні з тяжкими ушкодженнями, він кілька тижнів провів у реанімації, в стані коми.

Боєць АТО Дмитро Антонов розповів Радіо Свобода, що він разом із товаришами, зайшовши до кафе, помітили телевізор, де були увімкнені новини телеканалу «Росія 1». Водночас адміністрація кафе заявила Радіо Свобода, що крутили гумористичне шоу.

У поліції поінформували, що шукають нападників.

XS
SM
MD
LG