Доступність посилання

ТОП новини

Макфолу заборонили в’їзд до Росії через завдані відносинам зі США «збитки» – Захарова


Майкл Макфол, фото архівне
Майкл Макфол, фото архівне

Причиною внесення до санкційного списку екс-посла США в Росії Майкла Макфола є «навмисний збиток», завданий з його боку двостороннім відносинам США та Росії. Про це, як передає «ТАСС», заявила в неділю на телеканалі «Росія 1» офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова.

«Ця людина цілеспрямовано псувала двосторонні відносини...Йдеться про постійний, багаторічний збиток», – сказала Захарова.

Вона додала, що внесення Макфола у санкційний список Росії, а відповідно й заборона на в’їзд до країни є «кроком у відповідь». Водночас Захарова не уточнила, на що саме є такі дії відповіддю.

«Те, що він писав, що його включили за близькість до Обами взагалі до цієї справи не має ніякого відношення», – додала Захарова.

11 листопада колишній посол США в Росії Майкл Макфол повідомив, що потрапив до санкційного списку Москви і не може в’їхати до Росії.

Як написав він у Twitter, йому дали знати, що причиною є його наближеність до президента США Барака Обами. Він додав, що США теж застосували санкції на осіб, наближених до президента Росії Володимира Путіна.

Майкл Макфол був послом США в Росії у 2012-2014 роках.

XS
SM
MD
LG