Доступність посилання

ТОП новини

Аеропорти працюють, рух авто і поїздів ускладнено – Мінінфраструктури


Через складні погодні умови, викликані снігопадами, на більшій частині території України ускладнено проїзд автотранспорту і окремих поїздів, водночас аеропорти працюють в штатному режимі, повідомив на сторінці у Facebook міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

«На відміну від попереднього року, де зачепило повальними снігопадами лише три області, зараз в снігу фактично половина України. Причому, перемети на дорогах подекуди сягають метрової висоти. Для великовагового транспорту закриті Львівська, Житомирська, Чернівецька (7 районів), Хмельницька, Тернопільська області. Київська закриває західні під’їзди з 6:00 14 листопада. Частково закрита для фур Вінницька область. Всі дорожники працюють, задіяна вся техніка, вік якої сягає переважно 40 років. Аеропорти працюють в штатному режимі, морські порти під постійним контролем. Рух окремих поїздів ускладнено», – повідомив міністр.

За словами Омеляна, на понеділок заплановані інспекції керівництва Мінінфраструктури з подолання наслідків негоди у Хмельницькій, Вінницькій та Житомирській областях.

У ніч на 13 листопада в декількох областях України почалися сильні снігопади. Циклон, що спричинив їх, як прогнозує Укргідрометцентр, покине Україну завтра підвечір.

Поліція закликає водіїв неухильно дотримуватись правил дорожнього руху, а тим, у кого водійський досвід невеликий – уникати поїздок на далекі відстані.

XS
SM
MD
LG