Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: затримане керівництво однієї з військових частин через продаж призначеного для АТО пального


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Служба безпеки України повідомляє про затримання осіб із керівництва однієї з військових частин у Житомирській області через продаж пально-мастильних матеріалів, призначених для військової техніки у зоні бойових дій на сході України. Про це йдеться у повідомленні на сайті відомства.

«Правопорушники підробляли офіційні документи, за якими списували дизельне пальне та бензин на військову техніку, яка перебувала у районі АТО. Нібито «використане» пальне у 200-літрових бочках вони повертали з АТО на Житомирщину і продавали за заниженою ціною (у середньому 15 гривень за літр) приватним підприємцям. Щомісяця «ділки» списували до п’яти тонн дизелю та бензину», – мовиться у повідомленні СБУ.

«До корупційної схеми були залучені командир в/ч, начальники служби та складу пально-мастильних матеріалів, а також працівник складу – кум командира», – поінформували у відомстві. За даними СБУ, всіх 4 осіб затримано. Викриття схеми тривало з участю військової прокуратури.

«Під час обшуків, проведених у Новограді-Волинському та за місцем дислокації підрозділів військової частини на Луганщині, вилучено підроблені документи, які підтверджують незаконне списання та реалізацію пально-мастильних матеріалів», – повідомили в СБУ.

Досудове розслідування триває за статтею про зловживання службовим становищем, викрадення і привласнення, що стосуються військового майна.

XS
SM
MD
LG