Доступність посилання

ТОП новини

Начальник Одеської митниці Марушевська заявила про відставку


Юлія Марушевська
Юлія Марушевська

Начальник Одеської митниці Юлія Марушевська заявила про те, що йде з посади. Разом із нею заяву про звільнення написав і її заступник Семен Кривонос.

«Я прийшла на цю посаду, щоб міняти країну. Але за рік моєї роботи, на жаль, ми не змогли створити нічого нового. Це був час постійної боротьби з системою, яка чинила опір реформам», – заявила Марушевська на брифінгу в Одесі в понеділок.

Як зазначила Юлія Марушевська у коментарі Радіо Свобода, причиною відставки стала «відсутність політичної волі у президента України та прем’єр-міністра завершити проект реформування митниці».

«Я прийшла не з Насіровим воювати. Я прийшла з двома задачами. По-перше, очистити від корупції Одеську митницю як найкорумпованішу в країні. І, по-друге, це запуск пілотного проекту на базі Одеського порту для його подальшого масштабування по всій країні», – додала вона.

Раніше Юлія Марушевська неодноразово заявляла про тиск на неї з боку Державної фіскальної служби, зокрема – голови відомства Романа Насірова. Там, однак, звинувачення Марушевської не підтверджували.

В Адміністрації президента та Кабінеті міністрів відставку Юлії Марушевської поки не коментували.

Марушевська очолила Одеську митницю в жовтні минулого року. До цього вона впродовж кількох місяців була заступницею голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеїла Саакашвілі.

Сам Саакашвілі оголосив про свою відставку 7 листопада.

XS
SM
MD
LG