Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїльський Кнесет розгляне резолюцію про визнання Голодомору актом геноциду – консульство


Президія Кнесету затвердила розгляд резолюції про визнання Голодомору актом геноциду українського народу. Про це повідомляє почесне консульство Ізраїлю в Західному регіоні України.

Очікується, що ізраїльські парламентарі розглянуть резолюцію впродовж поточного пленарного тижня, мовиться в повідомленні. Ініціював розробку резолюції почесний консул Ізраїлю в Західному регіоні України Олег Вишняков. На розгляд Кнесету проект резолюції запропонувала віце-спікер ізраїльського парламенту Нава Бокер.

«Протягом багатьох років Кнесет не визнавав Голодомор «актом геноциду українського народу» й «актом насильства проти людства, який був спрямований сталінським режимом на знищення людей». Настав час це змінити», – зазначила спікер, як її цитує почесне консульство.

Ізраїль може стати 25-ю країною, яка визнає Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу.

Офіційно Україна вважає, що, за даними науково-демографічної експертизи, загальна кількість людських втрат від Голодомору становить 3 мільйони 941 тисячу осіб, а втрати українців у частині ненароджених становлять 6 мільйонів 122 тисячі осіб. День пам'яті жертв голодоморів цього року припадає на 26 листопада.

XS
SM
MD
LG