Доступність посилання

ТОП новини

Суд зобов’язав припинити діяльність Грибовицького сміттєзвалища – прокуратура


Грибовицьке сміттєзвалище після пожежі й обвалу, травень 2016 року
Грибовицьке сміттєзвалище після пожежі й обвалу, травень 2016 року

Львівський окружний адміністративний суд зобов’язав виконавчий комітет Львівської міської ради припинити діяльність Грибовицького сміттєзвалища.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області, 10 листопада суд задовольнив вимоги прокуратури, а саме зобов’язав виконавчий комітет Львівської міської ради невідкладно вжити заходів до припинення вивезення підприємства «Збиранка» відходів на Грибовицьке сміттєзвалище й припинення його подальшої експлуатації.

Від липня на розгляді Львівського окружного адміністративного суду перебувала справа за позовною заявою прокуратури до міського голови Львова і виконавчого комітету Львівської міської ради.

Наприкінці травня на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом спалахнула пожежа. Після завершення гасіння під час збору пожежно-технічного обладнання стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників і еколог львівського комунального підприємства «Збиранка». 31 травня трьох рятувальників знайшли мертвими. Тіло комунальника так і не знайшли.

XS
SM
MD
LG