Доступність посилання

ТОП новини

Питання, які виникли щодо «безвізу», не пов’язані з Україною – Порошенко


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що Україна виконала всі критерії для отримання безвізового режиму з Євросоюзом, а питання, які існують в рамках цього процесу наразі, не стосуються безпосередньо України. Про це він сказав під час візиту у Швецію.

За словами президента, Україна впровадила всі 144 реформи, схвалені спеціальною оціночною місією ЄС для спрощення візового режиму.

«На сьогоднішній день, дійсно, є питання, які абсолютно ніяк не пов'язані з Україною – наприклад механізм припинення безвізового режиму, коли інституціональні дискусії ведуться між Європейською комісією і Радою (ЄС – ред.)», – додав Петро Порошенко.

Він висловив сподівання на ухвалення відповідного рішення на рівні Євросоюзу найближчим часом.

Для запровадження візової лібералізації для громадян України, тобто безвізового режиму для короткотермінових подорожей до країн «шенгену», ще необхідне формальне позитивне рішення з цього приводу Європейського парламенту і Ради ЄС за результатами переговорів між ними, на які очікують ближчим часом.

У Києві сподіваються, що це станеться до 24 листопада, коли має відбутися саміт «Україна – ЄС». Відтак, як вважають, безвізовий режим зможе фактично запрацювати від початку 2017 року чи принаймні в першій чверті наступного року.

XS
SM
MD
LG